Retete gustoase si ieftine
Instructiuni de preparare Retete gustoase si ieftine
Spanacul se spala, frunza cu frunza si se rupo coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare . Se lasa la fiert cca 20 de minute . Se lasa spanacul sa se raceasca intr-o strecuratoare, astfel incat sa se scurga bine de apa. Apoi se toaca marunt, cat de marunt cu putinta. Intr-o oala se face ingrosala, respectiv se pun la incins cele 2 linguri de ulei si cea de faina. Este indicat sa nu fie incins uleiul cand adaugati faina, ca sa nu se faca cocoloase.
Se adauga peste ingrosala spanacul tocat marunt, usturoiul pisat si se amesteca la foc mic, 5 minuto. La final, se adauga treptat laptele, mestecand continuu. Sa nu turnati tot laptele deodata. La sfarsit se adauga sare dupa gust si e gata.
Sufleu de spanac: Speli spanacul de mai multe ori si il fierbi in apa clocotita cu sare. Il lasi sa se scurga intr-o sita. Tai marunt ciupercile si le calesti in unt. Toci spanacul si il amesteci cu ciupercile, galbenusurile , jumatate din cantitatea de cascaval ras , un praf de sare si albusurile batute spuma.
Pui compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si dai sufleul la cuptor pentru 15 minute. Il rastorni pe un platou , il stropesti cu unt fierbinte si presari cascaval ras.
Salata cu spanac, avocado si somon afumat: Fierbeti oul potrivit de moale (7-8 minute) in apa cu sare. Aruncati apa in care a fiert si lasati-l in apa rece. Curatati oul. Spalati si zvantati frunzele de spanac.
Curatati fructul de avocado si taiati-l cuburi potrivit de mari. Faceti un dressing din zeama de lamaie, uleiul de masline si mustarul. Daca e prea gros, diluati cu o lingurita de apa.
Aranjati frunzele de spanac in bolul sau farfuria de servire.Rupeti fasii somonul afumat si adaugati-l peste spanac. Adaugati cubuletele de avocado. Adaugati oul taiat in sferturi pe lungime sau in rondele groase. Stropiti totul cu dressing-ul de mustar. Presarati cu putin piper proaspat macinat.
Ingrediente Retete gustoase si ieftine
1 kg de spanac
- cca 1 l de lapte
- 2 linguri mari de ulei
- o lingura mare de faina
- o capatana de usturoi
- sare
Sufleu de spanac:
300 g. spanac
3oua
100 g. cascaval
50 g. ciuperci
150 g. unt
2 linguri pesmet- sare
Salata cu spanac, avocado si somon afumat:
o mana frunze spanac tanar
100 g. somon afumat
1 avocado bine copt
1 ou
2 linguri mustar boabe
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline
sare
piper macinat