RINICHI CU SMÂNTÂNĂ

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare RINICHI CU SMÂNTÂNĂ

Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două pe lungime, se scoate grăsimea de la mijloc, se taie felii subţiri şi se pun cu apă rece la foc, lăsând să dea un clocot, două. Se strecoară şi se spală bine cu apă călduţă. Se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte în unt până începe să se îngălbenească, se adaugă făina, se amestecă şi se stinge cu zeamă de carne. Apoi se pune smântâna, sarea şi rinichii tăiaţi. Se lasă să fiarbăla foc mic până ce rinichii sunt gata. Se servesc cu ce garnitură vrei. Poftă bună!

Ingrediente RINICHI CU SMÂNTÂNĂ

-1 rinichi de vacă sau 2 de viţel sau de porc(com 600g)

-1 ceapă mică

-1 lingură unt

-1 pahar smântână

-1 linguriţă rasa de făină

-1/2 pahar zeamă de carne

-sare

Categorii