Rinichi de porc in sos de vin aromat

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Rinichi de porc in sos de vin aromat

se curata rinichii, se spala in cateva ape cu otet si sare, se scurg de apa si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa atat cat sa ii acopere cu un deget. Nu se pune sare ! Se spumeaza, dupa care se adauga foile de dafin, cuisoarele, « bouquet garni », o lingura de ulei si anasonul. Se lasa la foc mic pana cand sunt aproape fierti. Se transfera rinichii intr-un vas de yena. In sosul in care au fiert rinichii se pun rosiile, 2 linguri de ulei, vinul, cimbrul, boiaua de ardei si se dau la cuptor la 170°C. Cu 2-3 minute inainte de a fi scosi din cuptor, se adauga sarea si usturoiul pisat si un pic de piper.. Se servesc fierbinti cu mamaliga calda si emmental sau parmezan.

Ingrediente Rinichi de porc in sos de vin aromat

500 g rinichi de porc, 2 cepe, ½ cutie de rosii in bulion sau 4-5 rosii decojite, 5-6 catei usturoi pisat, 4 catei de usturoi intregi sau taiati grosier, 1 lingura « bouquet garni » sau ierburi aromatice de care dispuneti, 300 g vin rosu sec, 3 linguri ulei de masline, 150 gr emmental ras sau parmezan, 2-3 frunze de dafin, 1 ramurica de cimbru, 1 lingurita cimbru, boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta, anason, cuisoare, sare, piper.

Categorii