Risoni cu legume si parmezan

Reteta culinara Risoni cu legume si parmezan din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Risoni cu legume si parmezan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Risoni cu legume si parmezan

 

Un amestec de legume de vara  si nu numai legate cu risoni si imbunatatite cu parmezan. Retete de vara

 

INGREDIENTE
1 vanata 1 dovlecel 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 2 rosii 100 gr risoni 150 gr naut fiert 2 linguri ulei de masline sare piper negru macinat oregano uscat parmezan pentru servit patrunjel verde btocat fin. Taiem capetele vinetelor, le descojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute. Descojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute/ Taiem ceapa julienne. In uleiul incins punem pe rand legumele. Punem mai intai vinetele scurese si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul. Adaugam rosiile. Cand acestea incep sa se inmoaie punem risoni, sare si piper si acoperim cu 250 ml apa. Cand apa incepe sa fiarba punem dovlecelul si nautul.Adaugam sare, piper si oregano.Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic cand este absorbita toata apa. Presaram patrunjel verde si parmezan ras inainte de servire.

Ingrediente Risoni cu legume si parmezan

1 vanata

1 dovlecel

1 ceapa rosie

3-4 catei de usturoi

2 rosii

100 gr risoni

150 gr naut fiert

2 linguri ulei de masline

sare

piper negru macinat

oregano uscat

parmezan pentru servit

patrunjel verde btocat fin.

Categorii