Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat

Puneti semintele de fenicul într-un mojar si zdrobiti-le pina ajung pulbere. Într-o cratita mare, fierbinte, adaugati citeva linguri de ulei de masline si prajiti usturoiul pina când se înmoaie, apoi adaugati semintele de fenicul zdrobite si feliile de fenicuI. Adaugati un praf de sare si piper si micsorati focul la mediu spre mic. Acoperiti cratita si caliti ingredientele în jur de 20 de minute, pana când feniculul devine moale si dulce. Începeti sa preparati risotto bianco, ca de obicei, si continuati pâna când orezul este pe jumatate fiert. Pe la jumatatea etapei a treia, adaugati feniculul calit, apoi fierbeti în continuare pfma când orezul este gata. Zdrobiti ardeii iuti uscati Într-un mojar, pâna obtineti o pulbere fina. În etapa a patra, când puneti untul si parmezanul, adaugati de asemenea ricotta farftmitata si coaja de lamâie. Verificati daca e destul de condimentat si echilibrati aromele cu zeama de lamaie, dupa gust. Repartizati risotto în farfurii, apoi presarati-1 cu frunzele de fenicul si praful de ardei iuti. La masa ,radeti deasupra parmezan proaspat.

Ingrediente Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat

½ lingurita seminte de fenicul

ulei de masline

2 catei de usturoi

2 bulbi de fenic

risotto bianco

sare marina

piper negru

2 ardei iuti mici

uscati

4 linguri ricotta de calitate

coaja si zeama de la o lamaie

parmezan pentru ra

Categorii