Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Risotto cremos cu sofran si baby spanac

MOD DE PREPARARE Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam apoi orezul, amestecam si amestecam. Intre timp supa de pui am folosit eu, trebuie sa stea pe aragaz sa fie fierbinte. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul se adauga cate 150-200 ml supa fierbinte si sofranul. Se amesteca mereu in orez si de fiecare data dupa ce orezul absoarbe lichidul se completeaza cu supa fierbinte. Eu am estimat ca am folosit aproximativ 1 litru supa. Cand orezul este fiert, risotto-ul trebuie sa fie moale, aproape sa curga cu usurinta de pe lingura, nu este un pilaf, dar nici orez cu lapte))Se adauga sare dupa gust, piper, daca nu holositi sare roz de Himalaya cu chili, mascarponele si se amesteca. Se lasa cateva secunde pe foc pana mascarponele s-a topit si s-a incorporat in orez, apoi se adauga parmezanul ras fin si se amesteca. Oprim focul, adaugam spanacul curat si fara codite, amestecam si gata. Este suficienta caldura mancarii fierbinti pentru a gati spanacul. Se serveste risotto-ul imediat cald. Sa va fie de folos reteta!! • Daca stiti de la inceput cata supa veti folosi adaugati sofranul in supa, pentru asi elibera culoarea si aroma • Daca nu aveti sau nu va place spanacul puteti sa puneti patrunjel verde

Ingrediente Risotto cremos cu sofran si baby spanac

1 castronel mic plin cu orez cu bobul rotund 270-300 gr

1 ceapa rosie( sau alba)

50 gr unt gra

3-4 linguri ulei de masline extravirgin

3-4 ciupituri de sofran

2 linguri mascarpone

70 gr parmezan

3 maini de baby spanac proaspat

Sare roz de Himalaya cu chili dupa gust sau sare si piper dupa gust

70-80 ml vin alb demidulce

Aproximativ 1 litru supa de pui sau legume

Categorii