Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Reteta culinara Risotto cremos cu sofran si baby spanac din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Risotto cremos cu sofran si baby spanac

 

Este pentru prima oara cand fac un risotto si declar cu toata convingerea ca este cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata. Este cremos, moale, l-am facut in ideea de al servi alaturi de o friptura de pui, dar merge mult mai bine simplu, sa-l poti degusta din plin, pentru ai simti aromele si textura. Sofranul, chiar daca este cel mai scump condiment din lume, l-am cumparat pentru ami satisface curiozitatea. Nu am gasit pana acum mancarea potrivita pentru al folosi, insa se potriveste foarte bine cu orezul, cu risotto…Ce este esential la acest fel de mancare cu orez: se foloseste orez cu bobul rotund(Arborio), se amesteca mereu(nu se lasa nesupravegheat), se adauga treptat lichidul(supa).

Ingrediente Risotto cremos cu sofran si baby spanac

1 ceapa rosie( sau alba)

50 gr unt gras

3-4 linguri ulei de masline extravirgin

3-4 ciupituri de sofran

2 linguri mascarpone

70 gr parmezan

3 maini de baby spanac proaspat

Sare roz de Himalaya cu chili dupa gust sau sare si piper dupa gust

70-80 ml vin alb demidulce

Aproximativ 1 litru supa de pui sau legume

Categorii