Risotto cremos cu sofran si baby spanac
Reteta culinara Risotto cremos cu sofran si baby spanac din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Risotto cremos cu sofran si baby spanac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Risotto cremos cu sofran si baby spanac
Este pentru prima oara cand fac un risotto si declar cu toata convingerea ca este cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata. Este cremos, moale, l-am facut in ideea de al servi alaturi de o friptura de pui, dar merge mult mai bine simplu, sa-l poti degusta din plin, pentru ai simti aromele si textura. Sofranul, chiar daca este cel mai scump condiment din lume, l-am cumparat pentru ami satisface curiozitatea. Nu am gasit pana acum mancarea potrivita pentru al folosi, insa se potriveste foarte bine cu orezul, cu risotto…Ce este esential la acest fel de mancare cu orez: se foloseste orez cu bobul rotund(Arborio), se amesteca mereu(nu se lasa nesupravegheat), se adauga treptat lichidul(supa).
Ingrediente Risotto cremos cu sofran si baby spanac
1 ceapa rosie( sau alba)
50 gr unt gras
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
3-4 ciupituri de sofran
2 linguri mascarpone
70 gr parmezan
3 maini de baby spanac proaspat
Sare roz de Himalaya cu chili dupa gust sau sare si piper dupa gust
70-80 ml vin alb demidulce
Aproximativ 1 litru supa de pui sau legume