Risotto cu ciuperci
Cred ca este una din cele mai bune retete care le bucataresc de obicei! Am preparat-o de cateva ori si a iesit bine de fiecare data. Un alt avantaj este ca poate fi un hit in cazul in care vreti sa gatiti pentru un grup de prieteni, are factorul WOW! Nu este recomandata oamenilor care prefera mancarea doar sarata, fara nici un fel de alt condiment sau aroma!
Instructiuni de preparare Risotto cu ciuperci
Prefierbeti 1l apa.
Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte.
Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si amestecati. Scoateti ciupercile porcini si puneti apa in tigaie peste orez si amestecati. De acum puneti focul la minim-mediu, orezul trebuie sa se patrunda. Tocati ciupercile porcini in bucatele si adaugati-le in tigaie
Puneti o tigaie grill pe aragaz la foc maxim. Scoateti cotoarele de la ciupercile proaspete, taiati marginea din fata a ciupercii pentru a nu retine apa si puneti-le pe grill cu fata in jos, intoarceti-le dupa 7-10 minute si mai lasati-le inca pe atat.
Adaugati apa in risotto cate putin (50-70ml odata )pana este patruns . La final adaugati untul si parmezanul si incorporati usor.
Intr-un castron puneti ciupercile de pe grill impreuna cu patrunjelul, tarhonul, zeama de lamiae, sare, uleiul de masline si amestecati. Pe o farfurie puneti prima data rissoto-ul si amestecul de ciuperci facute la grill deasupra.
Ingrediente Risotto cu ciuperci
200g orez (pentru risotto sau orez cu bob scurt)
O mana de ciuperci porcini uscate
1 ceapa (medie)
2 cotoare de Frunze de telina (2-3 ; daca nu aveti merge si fara)
250g ciuperci (proaspete, daca gasiti ghebe ar fi indicat, orice ar fi nu folositi ciuperci albe)
1 pahar vin alb ( cca 100ml )
25 g unt (25-30g)
1 lingura de patrunjel (si tarhon tocat marunt, daca nu gasiti tarhon proaspat cel uscat este la fel de bun)
Ulei masline
½ lamaie
Sare
Piper