Risotto cu ciuperci
Reteta culinara Risotto cu ciuperci din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Risotto cu ciuperci
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Risotto cu ciuperci
Ca sa faci un risotto bun ai nevoie, pe langa un orez bun cu bobul rotund, rabdare multa si un pahar de vin bun sa te acompanieze cat timp invarti in cratitaa :)
INGREDIENTE
-Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund; Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turna, treptat lichidul , untul si parmezanul.
-Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt;
-Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca cu ulei de masline si putin unt. Cand ceapa se inmoaie adaugam usturoiul pisat si apoi ciupercile-lasam sa se inmoaie si adaugam sare, piper alb si apoi orezul-amestecam si dupa 2 minute aduagam vinul alb. Recomand si un pahar de vin pentru dumneavoastra in timp ce invartiti in cratita :)-ajuta
- Cand a scazut vinul din cratita -adaugam putin cate putin din apa fierbinte-tre sa fie merue fierbinte. EU am diluat jumate de cub knorr de pui; Deci fierbem orezul si amestecam, pana devine cremos si aproape fiert-spre finala duagam inca unt si apoi parmezan razuit.
-servim cald, cu parmezan deasupra (nu e niciodata prea mult ) si un vin bun alb.
Ingrediente Risotto cu ciuperci
aprox 500 gr ciuperci proaspete
200 gr orez pentru rizotto
aprox 500 ml apa
cub de pui
un cub de unt
ulei de masline
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
sare, piper alb
parmezan
1/2 pahar vin alb