Risotto cu ciuperci

Reteta culinara Risotto cu ciuperci din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Risotto cu ciuperci

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Risotto cu ciuperci

 

Ca sa faci un risotto bun ai nevoie, pe langa un orez bun cu bobul rotund, rabdare multa si un pahar de vin bun sa te acompanieze cat timp invarti in cratitaa :)

 

INGREDIENTE
aprox 500 gr ciuperci proaspete 200 gr orez pentru rizotto aprox 500 ml apa cub de pui un cub de unt ulei de masline 1 ceapa mica 2 catei de usturoi sare, piper alb parmezan 1/2 pahar vin alb

-Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund; Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turna, treptat lichidul , untul si parmezanul.

-Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt;

-Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca cu ulei de masline si putin unt. Cand ceapa se inmoaie adaugam usturoiul pisat si apoi ciupercile-lasam sa se inmoaie si adaugam sare, piper alb si apoi orezul-amestecam si dupa 2 minute aduagam vinul alb. Recomand si un pahar de vin pentru dumneavoastra in timp ce invartiti in cratita :)-ajuta

- Cand a scazut vinul din cratita -adaugam putin cate putin din apa fierbinte-tre sa fie merue fierbinte. EU am diluat jumate de cub knorr de pui; Deci fierbem orezul si amestecam, pana devine cremos si aproape fiert-spre finala duagam inca unt si apoi parmezan razuit.

-servim cald, cu parmezan deasupra (nu e niciodata prea mult ) si un vin bun alb.

Ingrediente Risotto cu ciuperci

aprox 500 gr ciuperci proaspete

200 gr orez pentru rizotto

aprox 500 ml apa

cub de pui

un cub de unt

ulei de masline

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

sare, piper alb

parmezan

1/2 pahar vin alb

Categorii