Risotto cu midii si sofran

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Risotto cu midii si sofran

Punem in vasul multicooker-ului uleiul de masline si ceapa tocata marunt. Setam aparatul din meniu la programul fry pentru 10 minute. Dupa 7 minute ceapa este deja translucida, ridicam capacul si adaugam orezul. Lasam pana la finalul celor 10 minute, cand orezul va deveni sticlos. Adaugam firicelele de sofran. Adaugam 4 boluri de supa si unul de vin alb. Am folosit acelasi bol cu care am masurat orezul. Tot acum vom adauga sarea si piperul. Setam aparatul la programul risotto din meniu si il pornim. Pe parcursul programului puteti ridica capacul sa verificati. Nu va faceti probleme, orezul nu se va lipi. Cu 10 minute inainte de terminarea programului adaugam midiile care au fost spalate si curatate de mustati in prealabil. Cand midiile au capatat o culoare usor portocalie sunt gata, nu le lasati mai mult fiindca nu vor mai fi bune. Adaugati patrunjel verde tocat marunt si zeama de lamaie. Este ca e cel mai fain risotto? Noi am fost peste masura de multumiti de rezultat. Reteta pregatita de Violeta Postolache, @www.caietulcuretete.com cu Philips Multicooker.

Ingrediente Risotto cu midii si sofran

2 boluri orez

4 boluri supa de pui

1 bol vin alb

1 ceapa

2 linguri ulei de masline

cateva fire sofran

sare de mare

piper

500 gr midii

1 legatura patrunjel

zeama de lamaie

Categorii