Risotto cu st jacques si sofran

Nu vrei sa mananci carne de sarbatori? Opteaza pentru scoici! O reteta foarte usor de facut daca urmezi indicatiile noastre pas cu pas.

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Risotto cu st jacques si sofran

Puneti apa la fiert + cubul de bulion. Intr-o alta cratita, incalziti uleiul de masline. Adaugati orezul si prajiti timp de 2 minute. Apoi adaugati catelul de usturoi zdrobit, rosia decojita si taiata cubulete si doza de sofran.

Se amesteca. Se dizolva cubul de bulion in apa si se adauga putin peste orez.Se amesteca din nou si se gateste la foc mediu pana cand orezul inghite toata apa.

Adaugati iar din supa si lasati sa fiarba. Amestecati si continuati pana cand terminati de adaugat si incorporat toata supa (cubul dizolvat in apa).

La final adaugati smantana lichida, amestecati bine si lasati deoparte.

Incalziti uleiul de masline intr-o cratita si caliti scoicile pana cand sunt prajite. Adaugati cepsoara tocata, sare si piper.

Pe o farfurie puneti risotto-ul cu sofran si lasati in centru un gol. Asezati in centru St Jacques prajite si cateva fire de cepsoara pentru a decora.

Gata!

Ingrediente Risotto cu st jacques si sofran

120 gr orez cu bob rotund pentru risotto

140 gr de scoici St Jacques

1 catel de usturoi

1 rosie

1 doza de sofran

1 cub de bulion

480 ml apa

2 linguri de smantana

cateva fire de cepsoara

ulei de masline

Categorii