Roşii cu brânză şi plante aromatice la cuptor

Este o reţetă simplă si delicioasă de vară

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Roşii cu brânză şi plante aromatice la cuptor

Roşiile se taie felii de jumătate de cm. Dovleceii la fel dc le folositi. Brânza se pasează cu furculita, se amesteca cu verdeata taiată foarte mărunt, condimentele si se amesteca totul bine. Se unge tava cu putin ulei rezistent la temperaturi mari sau se foloseste foaia de copt (după părerea mea uleiul e mai sănătos). Se pun felii de dovlecel, deasupra rosii, deasupra brânza. Sau cu brânză intre ele, cum doriti. Se introduce tava în cuptorul preîncins, la foc mic-mediu. Se lasa cam 5-10 minute, cât brânza se înceapă să se topească. Legumele rămân semicrude. La rosiile coapte coaja se detaseaza foarte usor, ceea ce pe mine mă deranjează un pic în orice mâncare. De aceea, dupa ce le-am scos din cuptor am îndepartat pielita (în poză sunt încă cu pieliţa, sigur că nu mai arată aşa bine dc o scoatem). Se indeparteaza foarte usor, dar dc nu aveti nici o problema cu ea, lasati-o acolo :).

Ingrediente Roşii cu brânză şi plante aromatice la cuptor

1. Roşii rotunde de grădină

2. Brânză sau caş, merge şi brânză de burduf, mozzarella sau orice specialitate aveţi (apropo, caşul usor copt sau opărit seamănă foarte mult la gust cu mozzarella!)

3. Verdeaţă & Ierburi aromatice, eu am folosit: pătrunjel, busuioc proaspăt, oregano proaspăt, mărar. Folositi ierburile uscate dc nu aveti proaspete.

4. Condimente: sare (dc brânza e sărată nu e nevoie), piper (puţin de tot)

Opţ. dovlecel sau vinete

Opţ ulei rezistent la temperaturi mari (de măsline, de susan, ghee, de cocos dezodorizat)

Eu am folosit 5 roşii, cam 100 g caş, jum.de dovlecel, toate ierburile câte 1 fir. Roşiile şi dovlecelul ar fi bine să fie micute. Pentru ca atunci când servim, să putem lua ,,sandviciul'' întreg. Dacă îl vom tăia, va curge tot sucul din el.

Categorii