Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare. Intre timp, rosiilor spalate si sterse cu un servet de bucatarie, le taiem capacelul (pe care il pastram!) si scobim miezul cu o lingurita. Lasam sa se scurga. Separam galbenusul si facem o maioneza usoara, cu mustar, sare, piper, ulei si diluam cu smantana (iaurt). Albusul si branza le taiem cubulete. Conopida fiarta si racita o pasam, incorporand albusul, feta (telemea), ceapa si ustuiorul pisat, nucsoara si sosul de maioneza. Umplem rosiile, acoperim cu capacelul, ornam cu ceea ce avem la dispozitie si servim imediat. Sfat: in functie de preferinte, putem adauga in crema de conopida si bucati de afaumatura (carnaciori, sunculita, pastrama etc.) sau carne fiarta (piept de pui, muschiulet de vita etc.). Totodata, putem innobila cu bucati de nuca sau arahide prajite, cu seminte de pin sau susan. Recomandare: pentru a spori cromatica platoului de servire, puteti sa umpleti si alte legume (castraveciori, ardei, gogosari) cu acestec amestec revigorant si apetisant. Sugestie: puteti inlocui total sau partial cantitatea de conopida cu broccoli.

Ingrediente Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pentru 4 portii iti trebuie: 8 rosii medii (cam 1 kg)

1 conopida mijlocie (aprox. 800 g)

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

1 ou fiert

100 g branza feta (sau telemea)

50 ml smantana (sau 100 g iaurt)

1 lingurita mustar

putina nucsoara

sare

piper

ulei de floarea soarelui

Categorii