Rotite cu nuca si marmelada
Reteta culinara Rotite cu nuca si marmelada din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Rotite cu nuca si marmelada
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rotite cu nuca si marmelada
Aceste rotite sunt o poveste dulce cu un parfum aparte pentru mine pentru ca este o reteta mai putin intalnita, din caietul bunicii. Cei care o au, au dat-o uitarii pe nedrept. Trebuie musai sa afisez o imagine si cu batranul nuc de la care provin nucile din imaginile cu prajitura. Acest nuc exista deja cand m-am nascut eu. Atunci cand va muri, voi simti ca am pierdut pe cineva drag. Aluat nisipos, multa nuca pe bezea, marmelada de caise sau crema de cacao, prajiturici care pot sta pe masa celei mai simandicoase intalniri corporate sau pe masa voastra de Craciun. Si cum altfel puteam sa prezint decat punand in cadru si o minunata dantela faurita de mainile bunicii mele, alaturi de caietul ei.
Ingrediente Rotite cu nuca si marmelada
ALUATUL
faina- 350g
unt- 200g
zahar pudra- 50g
galbenus de ou- 3
zahar vanilat- 1 plic
UMPLUTURA
marmelada de caise-200g sau
CREMA DE CACAO (stil Sanda Marin)
faina- 2 linguri
zahar- 6 linguri
cacao- 3 linguri
lapte- 200 ml
unt- 100g
BEZEAUA
2 albusuri
150 g zahar pudra
nuca-150-200g