Rotite cu nuca si marmelada

Reteta culinara Rotite cu nuca si marmelada din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Rotite cu nuca si marmelada

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rotite cu nuca si marmelada

 

Aceste rotite sunt o poveste dulce cu un parfum aparte pentru mine pentru ca este o reteta mai putin intalnita, din caietul bunicii. Cei care o au, au dat-o uitarii pe nedrept. Trebuie musai sa afisez o imagine si cu batranul nuc de la care provin nucile din imaginile cu prajitura. Acest nuc exista deja cand m-am nascut eu. Atunci cand va muri, voi simti ca am pierdut pe cineva drag. Aluat nisipos, multa nuca pe bezea, marmelada de caise sau crema de cacao, prajiturici care pot sta pe masa celei mai simandicoase intalniri corporate sau pe masa voastra de Craciun. Si cum altfel puteam sa prezint decat punand in cadru si o minunata dantela faurita de mainile bunicii mele, alaturi de caietul ei.

Ingrediente Rotite cu nuca si marmelada

ALUATUL

faina- 350g

unt- 200g

zahar pudra- 50g

galbenus de ou- 3

zahar vanilat- 1 plic

UMPLUTURA

marmelada de caise-200g sau

CREMA DE CACAO (stil Sanda Marin)

faina- 2 linguri

zahar- 6 linguri

cacao- 3 linguri

lapte- 200 ml

unt- 100g

BEZEAUA

2 albusuri

150 g zahar pudra

nuca-150-200g

Categorii