Royal chocolat - trianon

Sarbatoriti o zi de nastere, aveti o petrecere sau alt eveniment special planificat si doriti sa va surprindeti invitatii cu un desert fabulos? Va venim in ajutor si va insotim pas cu pas in realizarea retetei noastre de Royal Chocolate, cunoscuta si sub numele de Trianon.

Timp de preparare 5 ore si 12 minute

Dificultate Dificil

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Royal chocolat - trianon

Pentru blat dacquoise cu alune: Bateti albusurile spuma adaugand zahar putin cate putin. Se amesteca pudra de alune cu zaharul pudra.

Se adauga albusurile batute spuma peste pudra de alune si zahar si se amesteca usor prin ridicarea albusului.

Folosind un posh, trasati un cerc din acest amestec pe o foaie de hartie pergament. Cercul trebuie sa aiba un diametru de 18 cm. Desenati-l cu creionul pe hartia pergamentului inainte de a pune compozita de blat. Gatiti timp de 12 minute la 190° C.

Pralina cu alune: Puneti apa si zaharul intr-o tigaie pe foc mediu. Cand amestecul formeaza bule, adaugati alunele.

Se amesteca in mod constant; zaharul se va cristaliza mai intai in jurul alunelor, apoi se va carameliza. Cand tot zaharul s-a transformat in caramel, se toarna pe un tocator acoperit cu hartie pergament si se lasa sa se raceasca.

Odata racit, spargeti-l in bucați si puneti-l intr-un tocator electric. Mixati aprox 5 minute dar in reprize de 30 de secunde pentru a evita supraincalzirea motorului, pana cand se obtine o pasta. Gata pralina ta de alune este gata!

Zdrobiti clatitele dantelate si adaugati pralina de alune + ciocolata cu lapte, topita. Se amesteca bine.

Aplicati imediat acest amestec pe blatul dacquoise de alune si intindeti in strat uniform. Puneti la frigider.

Mousse-ul de ciocolata: Bateti smantana lichida rece cu mixerul electric.Topiti ciocolata si turnati peste frisca bine batuta.

Cu un tel amestecati usor pentru a obtine o spuma omogena. Daca s-au format mici aglomerari de ciocolata, nu va panicati. Ciocolata dvs. a fost prea rece.

Montajul: Puneti blatul dacquoise cu alune pe un suport de servit. Asezați cercul in jurul sau (trebuie sa aveti un spatiu gol de aproximativ 2 cm intre blat si cerc). Puneti o banda de acetat in interiorul cercului. Folosind un posh umpleti golul cu mousse de ciocolata, apoi cercul intreg.

Imediat ce ati umplut cercul cu mousse de ciocolata, utilizati o spatula pentru a netezi varful tortului. Suprafata trebuie sa fie neteda pentru a avea un rezultat frumos la glazurare. Puneti in congelator timp de cel putin 3 ore.

Glazura oglinda : Puneti foile de gelatina in apa rece. Apoi amestecați toate celelalte ingrediente intr-o cratita. Atentie, nu folosiți tel pentru ca va crea bule care vor strica efectul oglinzii.

Apoi puneti cratita pe foc mediu si amestecati. Odata ce cacaoa s-a dizolvat si amestecul este bine lichefiat si fierbinte luati de pe foc

Strecurati compozitia printr-o sita pentru a obtine o glazura fina, fara cocoloase.

Puneti un termometru in glazura si asteptati sa scada temperatura la 36° C amestecand regulat. Este imperativ sa respectati acest pas pentru a avea o glazura perfecta.

Inainte ca glazura sa ajunga la 36° C (atunci cand amestecul are la 39° C, de exemplu), scoateti blatul cu mousse din congelator si puneți-l (fara suportul de servit) pe o gratar asezati intr-o tava. Scoateti cercul (incalziti-l putin cu mainile) si banda de acetat.

Cand glazura are 36° C, turnati-o peste mousse. Turnați bine peste tot, astfel incat sa nu aveti goluri de glazura. Dupa aceea, ridicati cu grija tortul folosind 2 spatule inclinate si plasați-l pe suportul final. Puneți in frigider.

Decorul : Taiați o banda de acetat de aproximativ 25 cm. Topiti 50 de grame de ciocolata neagra si toarnati-o pe toata lungimea benzii. Folosind o spatula, intindeti bine astfel incat sa acopere intreaga banda. Zdrobiti 2 -3 clatite dantelate si puneti-le peste ciocolata de la banda.Luati banda de acetat cu ciocolata de pe blatul de lucru folosindu-va de varful unui cutit si raciti-o timp de aproximativ 15 minute.

Reveniti la tort. Striviti o clatita dantelata si presarati-o sub forma de linie peste glazura. Apoi adaugati alunele zdrobite pe aceeași linie.

Scoateti banda de ciocolata si taiati triunghiuri cu un cutit (puneti-l in apa fiarta si stergeti-l, pentru ca ciocolata sa se taie usor).

Puneti triunghiurile de ciocolata de-a lungul liniei pe care ati format-o. Intepati mai intai blatul cu lama unui cutit pentru a crea un spatiu in care sa puneti triunghiul.

Gata!

Ingrediente Royal chocolat - trianon

Pentru blat dacquoise cu alune:

75 gr pudra de alune

75 gr zahar pudra

2 albusuri

30 gr zahar

Pralina cu alune :

80 gr zahar

1 lingura de apa

120 gr alune

80 gr clatite dantelate

40 gr ciocolata cu lapte

Mousse de ciocolata :

600 ml de smantana lichida minimum 30% grasime

300 gr ciocolata neagra

Glazura oglinda :

12 gr gelatina - foi

170 gr zahar

100 ml apa

90 ml smantana lichida

75 gr cacao pudra

Decor :

50 gr ciocolata neagra

clatite dantelate

alune tocate

Categorii