Rozete cu branza si oregano

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rozete cu branza si oregano

Aluatul: Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 minute sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei. Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, acoperita si la un loc cald. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina si sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate prelucra. Intre timp pregatim umplutura. Oregano il curatam si il spalam bine, dupa care il lasam intr-o sita sa se scurga toata apa, daca frunzele sunt micute le putem lasa intregi fara sa le maruntim. Eu am pus in compozitie si o lingura de chimen negru, care le da placintelelor un gust si o aroma deosebita. Branza o framantam cu mana sau o dam pe razatoarea mare, dupa care o vom amesteca cu oregano si cele 2 oua batute bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale ca sa nu curga in tava pe timpul coacerii.Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline, dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce, si se intind sub forma unor cercuri, cu diametru cca 10-12 cm.Pe prima jumatate de foaie intinsa se pune o lingura din umplutura, iar cealalta jumatate o vom taia fasii, le vom rula bine pana fasiile vor acoperi toata suprafata, apoi forma rezultata o invartim pentru a obtine o rozeta (urmariti pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati ca rozetele voastre sa aiba un aspect frumos si cat mai perfect).La fel se procedeaza cu toate bilutele formate pana le terminam. Rozetele le vom pune intr-o tava fie unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut amestecat cu lapte, iar deasupra presaram chimen negru din abundenta. Se dau la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 de minute, pana se rumenesc.Dupa coacere se vor scoate pe un platou, se vor lasa sa se raceasca putin si se pot servi imediat alaturi de o ceasca de ceai fierbine cu lamaie, sau cu un pahar de lapte batut. Pentru micul dejun ele sunt foarte potrivite fiind apetisante si satioase. Va doresc pofta buna! Specific:Iordania

Ingrediente Rozete cu branza si oregano

Aluat:

1,1 kg faina

3 linguri de drojdie uscata

750 ml apa calduta

220 ml ulei de floarea soarelui

3 linguri de zahar

1 lingurita de sare

Umplutura:

500 g branza ( sa nu fie prea sarata)

150 g oregano verde( se poate folosi si uscat)

2 oua

Pentu uns:

1 ou

2 linguri lapte

30 ml ulei pentru uns tavile sau hartie de copt

2-3 linguri de chimen negru(izha) pentru presarat deasupra rozetelor

Categorii

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom