Ruladă cu banane (buturugă)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ruladă cu banane (buturugă)

Pregatim mai intai blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam in bol faina amestecata cu praful de copt, cacaua si esenta. Mixam pentru incorporare. Adaugam spuma de albus si o incorporam cu grija, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin ulei, foaia de rulada se "prinde"). Coacem blatul la 175 de grade. Dupa ce s-a copt rasturnam blatul, cu grija, pe un prosop umed. Rulam si dam la rece. Pentru crema trebuie sa precizez ca eu am folosit urmatoarele cantitati: 5 oua, 300 g zahar (de fapt, din zahar am mai "furat" putin :D), 900 ml lapte (150 am folosit pentru a dizolva budincile), 3 pachete de budinca, 2 pachete de unt. Mixam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam praful de budinca dizolvat in 150 ml lapte rece; amestecam bine si incorporam restul de lapte. Punem amestecul obtinut la fiert (se pune la bain-marie, eu am folosit o oala cu fund dublu). Dupa ce s-a ingrosat crema luam oala de pe foc. Lasam crema sa se racoreasca. Frecam spuma untul dupa care incorporam, lingura cu lingura, crema rece. Scoatem foaia din prosop, cu grija, sa nu se rupa, o intindem usor; peste foaie asezam 6 linguri (cu varf) din crema si doua banane(de-a lungul foii); rulam foaia. In restul de crema incorporam 3 linguri cu cacao si esenta de rom; invelim rulada cu crema. O lasam la rece cateva ore.

Ingrediente Ruladă cu banane (buturugă)

Blat: 8 oua

300 g zahar

3 linguri cacao

3 linguri faina

1 praf de copt

esenta de rom.

Crema: 4 oua

300 g zahar

esenta de vanilie

500 ml lapte

2 pachete de budinca de vanilie Dr. Oetker

dizolvate in 100 ml lapte

2 pachete de unt.

Categorii