Rulada cu ciocolata alba si cafea
Bunaaaa
Instructiuni de preparare Rulada cu ciocolata alba si cafea
Pentru blat : Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare si lucioasa Galbenusurile se freaca cu ulei dupa care se adauga la compozitia de albusuri amestecand usor cu o spatula Separat se amesteca faina cu praful de copt si cu cacaoa cernuta si se adauga la compozitia de oua amestecand usor cu o spatula de jos in sus pana ce ingredientele s-au amestecat bine Se tapeteaza tava pentru cuptor cu hartie de copt (neaparat sa folositi tava de aragaz, pentru ca eu am folosit o tava mai mica, de 20*30 cm, si a iesit blatul un pic mai grosut) Se coace timp de 20 de minute, la 160 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea Cand este gata, se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt se scoate din tava Se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema
Crema de ciocolata : Ciocolata rupta bucati se pune la topit, intr-o craticioara, impreuna cu frisca lichida, amestecand incontinuu pana cand ciocolata se topeste ( insa frisca nu trebuie sa inceapa sa fiarba) Compozitia se lasa la racit putin, apoi se da la frigider pentru cel putin o ora Dupa acest timp, se scoate crema din frigider si se mixeaza pana devine o crema fina Se adauga cafeaua si se amesteca, se mai da la frigider pentru 30 de minute Cand blatul s-a racit, se desface usor, si se unge cu 3/4 din crema si se ruleaza Se orneaza cu restul de crema si cu bomboane sau cu ce va place Se feliaza si se serveste
Ingrediente Rulada cu ciocolata alba si cafea
Pentru blat :
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
3 linguri ulei
1\2 plic praf de copt
3 linguri de cacao
Pentru crema de ciocolata :
100 gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
5 linguri cafea lichida