Rulada cu cocos, lime si visine

Reteta culinara Rulada cu cocos, lime si visine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Rulada cu cocos, lime si visine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu cocos, lime si visine

 

Combinația de nucă de cocos cu lime sau lămâie pare minunată, ușor exotică aș spune! Cocoșul îl găsim peste tot, în blat, smântână și deasupra chipsurilor de cocos! Mi-a plăcut foarte mult, iar cireșele au completat totul perfect! Merge cu alte fructe, tu decizi pe care vrei să le folosești! Cel mai mult mi-a placut frigul servit! Așa că, dacă și ție îți place cocoșul, trebuie să te apuci de treabă!

Pentru blat: 4 oua (sau 6 oua daca nu ai 3 albusuri separat) 3 albusuri 4 linguri de îndulcitor pudră (sau 4 linguri de zahăr) 4 linguri ulei 4 linguri lapte 2 linguri nuca de cocos 3 linguri faina de cocos 1 praf de copt 1 lingurita de vanilie Pentru crema de cocos: 300 ml lapte de cocos 3 linguri de îndulcitor pudră (sau 3 linguri de zahăr) 3 linguri amidon potrivit 60 gr ciocolata alba cu indulcitor 200 ml frisca coaja rasa de la 1 lime 3-4 linguri suc de lamaie 150 gr cirese fara samburi (decongelate in sezonul rece) chipsuri de nucă de cocos

Blat:

Intr-un castron separa ouale.

Se toarna cele 3 albusuri peste albusurile din vas, se presara cu un praf de sare si se amesteca.

Cand incep sa devina spumoase adaugam indulcitorul si amestecam pana cand bezeaua devine stralucitoare.

Se amestecă gălbenușurile, apoi laptele și uleiul.

Adăugați nuca de cocos, praful de copt, amestecați ușor cu o spatulă.

La final se adauga faina de cocos si vanilia.

Faceți totul cu încetinitorul până când făina este complet încorporată.

Tapetează o tavă de 34/36 cm cu hârtie de copt.

Turnați compoziția, nivelați-o.

Dam blatul la cuptorul incins la 170 de grade pentru 13-15 minute.

Când este gata, scoateți blatul din cuptor.

Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Înfășurați-l într-un prosop de bucătărie umed și lăsați-l să se răcească. Crema de cocos: Intr-o cratita pune laptele de cocos, indulcitorul si amidonul. Se amestecă până când acesta din urmă se dizolvă. Transferam tigaia la foc, la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet. Acoperiți crema cu o folie, lăsați-o să se răcească. Amestecați smântâna rece până devine ușor spumoasă, apoi adăugați crema rece de cocos. Adăugați coaja de lămâie și amestecați până obțineți o cremă spumoasă. La final se adauga sucul de lime si se amesteca usor cu o spatula. Opriți 3-4 linguri de cremă de dressing.Deschide blatul rece, pune crema si niveleaza. Așezați cireșele unul lângă celălalt pe o parte, apoi rulați strâns. Înfășurați rulada în folie alimentară, lăsați-l la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Se scoate de la rece, se acopera cu crema. Blat decorat cu felii de lime si chipsuri de cocos. Se portioneaza si se serveste. Poftă bună!

Ingrediente Rulada cu cocos, lime si visine

Pentru blat: 4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat) 3 albusuri 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar) 4 linguri ulei 4 linguri lapte 2 linguri nuca de cocos 3 linguri faina de cocos 1 praf de copt 1 lingurita vanilie Pentru crema de cocos: 300 ml lapte de cocos 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar) 3 linguri potrivite amidon 60 gr ciocolata alba cu indulcitor 200 ml smantana pentru frisca coaja rasa de la 1 lime 3-4 linguri zeama de lime 150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece) chipsuri de cocos

4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat)

3 albusuri

4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)

4 linguri ulei

4 linguri lapte

2 linguri nuca de cocos

3 linguri faina de cocos

1 praf de copt

1 lingurita vanilie

300 ml lapte de cocos

3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)

3 linguri potrivite amidon

60 gr ciocolata alba cu indulcitor

200 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de la 1 lime

3-4 linguri zeama de lime

150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece)

chipsuri de cocos

Categorii