Rulada cu creier

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu creier

Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.

Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.

Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.

Ingrediente Rulada cu creier

70 g faina

70 g unt

350 ml lapte

6 oua

1 pachet branza Ementaler

100 g sunca Praga

200 g creier

1 ceapa

ardei gras

2 linguri ulei

Categorii