Rulada cu crema de branza si zmeura
Instructiuni de preparare Rulada cu crema de branza si zmeura
Aceasta reteta este una usoara si extrem de rapida, asa ca primul lucru cu care vom incepe lucrul va fi sa preincalzim cuptorul la 200 grade, timp in care pregatim blatul.Se separa cele 4 albusuri si cu zaharul, zaharul vanilinat si sarea se bate o spuma tare.
Cand compozitia si-a dublat volumul, adaugam si cele 4 galbenusuri. La final se adauga si cele 4 linguri de faina, dupa care mai mixam pana dispar cocoloasele de faina.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt si se pudreaza cu faina, dupa care nivelam uniform aluatul in tava.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace la 150 de grade pe programul cu ventilatie timp de 14 minute.
In acest timp se prepara crema, care este de asemenea extrem de simpla.Quarkul se mixeaza cu zaharul pudra si cu bobitele de vanilie timp de 2-3 minute.
Intre timp putem de asemenea pregati si frisca pentru decorul ruladei, adica vom mixa smantana pentru frisca cu zaharul pudra.
Cand blatul ruladei s-a copt, il scoatem din cuptor si il rasturnam pe un prosop de bucatarie umezit usor. Se niveleaza crema de branzica deasupra, dupa care se ruleaza usor.
Se lasa la racit dupa care se orneaza cu frisca si zmeura.
Ingrediente Rulada cu crema de branza si zmeura
pentru blatul ruladei:
4 oua
4 linguri cu varf de faina
4 linguri de zahar
1 plic zahar vanilinat
1 varf de cutit de sare
pentru crema ruladei:
500 g Quark sau crema de branza fina
miezul unui baton de vanilie
150 g zahar pudra
DECOR:
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra
125 g zmeura
inimioare din zahar