Rulada cu crema de caise

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu crema de caise

Am separat albusurile si le-am batut spuma cu 50 g zahar si praful de sare. Galbenusurile le-am frecat cu celelalte 50 g zahar pana acesta s-a topit. Am amestrecat compozitiile si am adaugat faina. Intr-o tava unsa si tapetata bine (sau pe hartie de copt) am turnat amestecul si l-am nivelat bine, dupa care l-am dat la cuptorul incins pana s-a rumenit bine. Foaia se scoate pe un prosop de panza umezit dar bine stors.Se ruleaza odata cu prosopul, dupa ce s-a racorit putin. Pentru crema de caise care mi s-a parut ca a iesit extraordinara am topit ciocolata rupta in bucatele si am amestecat-o cu gemul pe baie de abur pana s-au incorporat bine toate bucatelele. Dupa ce am racit-o bine am incorporat frisca putin cate putin. Jumatate din cantitatea de frisca am oprit-o pentru ornat. Am umplut rulada si am ornat-o, dupa care am lasat-o pana a doua zi la rece.

Ingrediente Rulada cu crema de caise

Pentru blatul clasic de rulada

-4 oua,

-100 g zahar,

-4 linguri de faina,

-un praf de sare,

Pentru crema de caise

-100 g ciocolata alba,

-200 g gem de caise,

-200 ml frisca lichida,

-2 linguri zahar pudra,

Categorii