Rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Reteta culinara Rulada cu crema de ricotta si ciocolata din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Am pregătit pentru weekend acest desert parfumat și delicios care chiar se topește în gură.
Pt. grâu: 4 oua un vârf de cuțit de sare 4 lg de zahăr 2 lg ulei 3 lg faina alba 2 lg migdale macinate 1 lgt praf de copt Pt.crema: 250 g ricotta 2 lg pudră veche 100 g ciocolată neagră 70 g frisca lichida 4 biscuiti cafea îndulcită 3 batoane de ciocolata alba 50 ml frișcă lichidăDe sus: Separați ouăle. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul pe rand si amestecam bine pana devine o spuma densa. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul apoi se toarnă peste spumă. Omogenizați cu mișcări ușoare. Adaugati faina, migdalele macinate si praful de copt. Se amestecă de jos în sus până se încorporează complet.
Tapetați tava de cuptor cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se nivelează. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 13-15 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Scoateți din cuptor, puneți cu fața în jos pe o altă foaie de copt și rulați strâns. Acoperiți cu un prosop și lăsați să se răcească.
Crema: Pune ciocolata la foc mic impreuna cu smantana lichida. După ce s-a topit, se lasă să se răcească. Se păstrează jumătate din cantitate.
Ricotta se amesteca cu zaharul pudra apoi se adauga o lingura de ciocolata ramasa si se amesteca dupa fiecare.
Desfaceți, îndepărtați cu grijă hârtia de copt și stropiți cu cafea îndulcită. Se unge toata suprafata cu crema de ricotta. Biscuitii se insiropaza cu cafea si se aseaza pe margine, pe lungimea ruloului. Merge cât mai strâns posibil. Este pus deoparte.
Restul de ciocolată se amestecă cu 50 ml de frișcă și apoi se întinde deasupra întregului rulou.
Puneti cele 3 batoane de ciocolata alba intr-o punga si puneti-le in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Tăiați punga în partea de sus și trageți dungi peste rolă. da la frigider pana este gata de servire. Porțiune cu un cuțit umed sau încălzit.
Poftă bună!
Ingrediente Rulada cu crema de ricotta si ciocolata
4 oua
un praf de sare
4 lg de zahar
2 lg ulei
3 lg faina alba
2 lg migdale macinate
1 lgt praf de copt
250 g ricotta
2 lg zahar pudra
100 g ciocolata amaruie
70 g frisca lichida
4 piscoturi
cafea indulcita
3 tablete de ciocolata alba
50 ml frisca lichida