Rulada cu crema de unt

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Dificil

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu crema de unt

ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai i ntai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza. Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza , se incorporeaza cu grija si spuma de albus ( cu ajutorul unei linguri ) si , la final se toarna faina in ploaie . In prealabil, este necesar ca faina cernuta sa se amestece cu praful de copt; 3. Cea din urma operatiune consta in incorporarea celor 2 linguri de cacao ( care trebuie si ea cernuta ) si amestecarea cu atentie, ca nu cumva sa ramana cocoloase.. 4.Amestecul obtinut se da la cuptor sa se coaca , intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).Se coace primele 5 minute la foc mare, apoi 15-20 min. se va potivi flacara aragazului la foc mic. intre timp , pregatim crema de unt astfel: batem bine cu zahar pudra ( dupa gust ) - aprox 200 gr un pachet de unt; in final trebuie sa obtinem o spuma foarte fina, la care adaugam un galbenus de ou, arome ( esenta de rom sau chiar 1-2 lg coniac) si 2 linguri praf de cacao cernuta. 5.cand blatul de pandispan este copt ( verificam cu un bat de scobitoare ), il soatem si il rasturnam pe o foaie de copt pudrata cu zahar farin, care are dedesubt un prosop de bucatarie bine umezit. Aluatul se ruleaza usor, se lasa sa isi ia forma cam 10 min, apoi se acopera cu crema de unt, se ruleaza din nou si rulada obtinuta se acopera cu 2- 3 linguri din crema de unt si se decoreaza cu alune prajite si tocate marunt. Rulada se acopera in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 3 ore; se serveste rece!

Ingrediente Rulada cu crema de unt

pentru blat:

5 oua

5 linguri zahar

3 linguri faina

2 linguri cacao

5 linguri ulei

1 praf de copt

pentru crema:

1 pachet unt

200 gr zahar pudra

1 galbenus ou

2 linguri cacao

1 lingura rom

pentru decor :

1oo gr nuci ( sau alune ) tocate marunt si prajite

Categorii