Rulada cu gem de capsuni

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu gem de capsuni

Albusurile se amesteca spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute spuma, se adauga esenta si faina amestecata cu amidonul alimentar. Tapetam o tava de copt cu hartie de copt, turnam aluatul si coacem 15-20 de minute, la foc potrivit. Scoateți blatul din tavă, îndepărtați hârtia cu lama de cuțit și lăsați să se răcească. Dupa ce s-a racit se rastoarna blatul pe hartie si se unge cu dulceata de capsuni frecata putin cu unt sau margarina moale, la temperatura camerei. Se rulează strâns, folosind hârtie de copt, apoi se decorează cu zahăr pudră aromat cu vanilie și cacao. Se răcește cu o oră înainte de a-l feli. Poftă bună!

Ingrediente Rulada cu gem de capsuni

blat:

5 oua

4 linguri de faina

1 lingura de amidon de porumb

5 linguri de zahar

2 linguri de ulei

un praf de sare

esenta vanilie

umplutura:

jumatate de borcanel de gem din capsuni

100 g unt sau margarina

decor:

1 lingura de zahar pudra aromat cu vanlie

1 lingurita de cacao

Categorii