Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace foiaia de rulada in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute. Preparare crema : Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc). Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia. Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase. Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel. Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase. Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine. Rulam foaia de rulada pe un prosop umed ca sa isi formeze forma. Curatam piersicile de coaja, le tocam marunt si le punem la gatit impreuna cu 4 linguri de zahar si lichiorul de caise. Dupa ce da in clocot pasam piersicile sub forma unui piure si lasam la racit. Intindem un strat de piure de piersici pe foaia de rulada. Dupa ce s-a racit crema o intindem pe foaia de rulada si rulam. Rulada o punem la rece acoperita cu un prosop umed timp de 2 ore. La servire presaram cu zahar pudra . Pofta buna !

Ingrediente Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

Ingrediente foaie:

4 oua

8 linguri faina

8 linguri ulei

8 linguri zahar

1 esenta vanilie

1 praf de copt stins in otet

1 varf de cutit de sare

Ingrediete crema:

2 galbenusuri de oua de casa

400 ml. lapte

75 gr. zahar

1 fiola/ plic vanilie

50 gr unt

de preferat mai gra

1 lingura. faina alba calitate superioara

1 lingura amidon alimentar

3 linguri mac

400 gr piersici bine coapte

2 linguri lichior de caise

Categorii