Rulada de cacao cu frisca

Timp de preparare 8 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada de cacao cu frisca

Blatul se coace intr-o tava de 37/33 cm;eu am folosit tava de la aragaz. Pt.blat se face un pandispan:se bat bine albusurile,se adauga zeama de lamiie si zaharul;se bate in continuare,pina cind se topeste zaharul si albusul se intareste.Se pun,apoi galbenusurile,coaja de lamiie,apa.Se bate totul,dar nu mult;doar pina ce se omogenizeaza culoarea. Se adauga,apoi(mestecind cu lingura de lemn),faina,cacaua,praful de copt(cernute impreuna,de 2 ori). Cind amestecul nu mai are cocoloase,se pune in tava(in care se pune hirtie de copt). Se da tava la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 30 minute. Dupa ce e copt,blatul se lasa 1 minut in tava,sa se odihneasca,apoi se ruleaza intr-un prosopel umed(prosopelul il folosim DOAR pt.asa ceva).Se lasa asa,pina ce se raceste(2-3 ore).Cind e rece se deruleaza si se pune pe blat,jumatate din frisca,intr-un strat cit mai uniform;de data asta,mie nu mi-a prea iesit. Se ruleaza iar,fara sa se preseze(sa nu iasa frisca);se pune pe o forma;cu cealalta jumatate de frisca,se unge rulada si se orneaza. Se da la frigider cca 3 ore;cind se serveste,se taie in felii de cca 2,5 cm. Pt.crema,fac gelatina,asa:gelatina(5 g)o dizolv in apa rece(cca80 ml),apoi o pun pe foc,mestecind tot timpul. Cind e fierbinte,dar inainte sa dea in clocot,se stinge focul;se raceste(fara sa se coaguleze);o lasam sa se raceasca,cam temperatura apei folosite pt.framintat piine. Pina se raceste(mestecind din cind in cind)incepem sa batem frisca lichida.Cind frisca e aproape gata,punem zahar pudra(dupa gust) si gelatina,in fir subtire(asa cum se pune uleiul cind facem maioneza).In timpul acesta,se bate,tot timpul.Continuam,apoi baterea,pina cind frisca e gata;cind e gata,daca facem o linie,cu un cutit,se vede(linia). Dupa ce frisca e gata,o folosim cum am scris.

Ingrediente Rulada de cacao cu frisca

Blat:

-6 oua

-6 linguri apa rece(de la robinet)

-140-150 g zahar

-100 g faina

-2 linguri cacao

-1/2 lingurita praf de copt

-1/2 lingurita coaja de lamiie

-1 lingura zeama de lamiie

Crema:

-500 ml frisca lichida

-zahar pura dupa gust

-cca 5 g gelatina

Categorii