Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval
Reteta culinara Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval
Am făcut în urmă cu două-trei săptămâni acest aperitiv special și gustos, care mi-a dat mari emoții, la început, pentru că mă temeam că rulada s-ar putea rupe. Până la urmă totul a fost bine, dar și eu am plusat la unele ingrediente, ca să fiu sigură că rulada va ieși așa cum trebuie... Din ingredientele de mai jos am făcut o ruladă pe care am tăiat-o în 18 felii, câte 3/porție.
INGREDIENTE
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea.
Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și amidonul alimentar. Se amestecă bine și se condimentează, după gust, cu sare și piper.
Când amestecul este omogen, se întinde în strat subțire și uniform în tava în care s-a pus hârtie de copt, în prealabil.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Se verifică dacă s-au pătruns cartofii și se scoate tava din cuptor. Se lasă la răcorit foaia de ruladă din cartofi, timp de 10 minute, după care se pun pe ea feliile de șuncă și apoi cele de cașcaval, așa ca în poze.
Se rulează ușor, cu tot cu hârtie, apoi se desface rulada încet și se rulează definitiv, fără hârtie. Se presară rulada cu cașcaval răzuit fin în prealabil și se dă la cuptor pentru 8-10 minute, până ce se topește cașcavalul. Atunci se scoate din cuptor și după ce se mai răcorește, se poate felia și servi, ca aperitiv rece.
Ingrediente Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval
600 grame de cartofi roz
2 ouă
1 ceapă roșie
100 grame de cașcaval răzuit
1 lingură de amidon alimentar (făină albă)
4 felii de șuncă
4 felii de cașcaval
sare
piper
Pentru decor:
50 grame de cașcaval răzuit fin