Rulada de ciocolata cu visine
.
Instructiuni de preparare Rulada de ciocolata cu visine
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul , pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mixam pana ce isi mareste volumul. Apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina cu cacao si adaugam la spuma. Se incorporeaza incet sa nu se lase spuma.
Coacem intr-o tava cu hartie de copt cca 20 minute. Se scoate blatul, se ia hartia de copt si se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si umed. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit.
Pentru crema, ouale se mixeaza pe abur si se adauga treptat zaharul. Se mixeaza pana ce se ingroasa si se topeste zaharul. Adaugam cacao si ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana ce se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Batem frisca pana ce se intareste. Untul se spumeaza. Crema de ciocolata se adauga treptat la unt, apoi adaugam frisca batuta.
Se desface rulada si se intinde crema, iar deasupra cremei se aseaza visinele si ciocolata rasa. Se ruleaza cu grija sa nu se rupa rulada si sa nu iasa crema. Se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Ingrediente Rulada de ciocolata cu visine
Blat:
4 oua
4 linguri de faina ( 150 g )
8 linguri de zahar ( 200 g )
20 g cacao
30 g unt topit
Crema:
2 oua intregi
200 g zahar
200 g unt
20 g cacao
100 g ciocolata amaruie ( 45% cacao)
200 g visine ( din compot)
50 g ciocolata rasa
50 ml frisca
Glazura:
100 gr ciocolata
30 g unt
50 g ciocolata alba