Rulada de Pasti

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada de Pasti

Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu circa 10 minute. Aluatul copt se asează cu susul în jos pe o bucata de hartie de copt sau prosop de bucatarie. Se ruleaza cu tot cu hartie,se lasa sa stea putin asa,apoi se desface si se lasa sa se raceasca. Astfel,va fi mai usor de rulat cu umplutura. Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza albastra, muştarul și verdeata. Se condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider. Înainte de servire, rulada se taie felii.

Ingrediente Rulada de Pasti

Pentru rulada:

2 legături pătrunjel proaspăt

4 oua

1 vârf de cuţit cu sare

100 g smântână

1 vârf de cuţit cu piper negru

80 g făină

1 linguriță rasă de

praf de copt cu Șofran

20 g amidon din porumb

Pentru umplutură:

70 g brânză albastră

200 g smântână

250 g brânză de vaci proaspătă

1 vârf de linguriţă de muştar

25 g verdeaţă &ndash am folosit marar si patrunjel

1 vârf de cuţit cu sare

1 vârf de cuţit cu piper negru

4 felii de sunca sau bacon

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ