Rulada de primavara
Instructiuni de preparare Rulada de primavara
Verdeturile se curata ,se spala si apoi se fierb in apa cu o lingurita de sare. Le-a fiert,15 minute.E important sa nu fie fierte mult,pentru ca pierd culoare.
Se scurg intr-o strecuratore,dupa care se arunca intr-o oala mare cu apa rece si cuburi de gheata. Acesta este un mic secret,pentru pastrarea verdelui atat de important la o rulada de primavara.
Scurgem verdeturile de apa,le preasm in pumni si le punem in blender,sa le facem pure.
Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,usor unsa cu ulei.
A copt-o in cuptor la 180 de grade 20 de minute. E gata cand marginile se desprind de hartie.
Intre timp,se prepara pasta de branza amestecand branza cremoasa cu sare,chimen macinat,ceapa taiata marunt si sfecla data pe razatoarea mica.
Puneti sfecla ,pana ajungeti la rozul care va place. Daca nu aveti sfecla. Pasta de branza va fi alba,iar gustul la fel de bun.
Cand rulada e calduta,treceti un cutit pe sub ea ,cat sa o desprindeti de hartie. A transferat blatul pe o folie alimentara,sub care a pus o alta hartie de copt.
Crema de branza se intinde peste rulada calduta si se ruleaza cu ajtorul foliei. Se lasa in frigider pana a doua zi.
Pentru a obtine felii frumoase,taiati cu un cutit incalzit in apa fierbinte.
Ingrediente Rulada de primavara
1 kg verdeturi
400 g branza de vaci,cremoasa dar nu moale
1 lingurita chimen
1 sfecla rosie fiarta,sau coapta
1 catel de usturoi
o ceapa mica
2 oua
2 linguri faina
sare,piper
ulei
Pureul se amesteca cu :
ouale,
faina,
sarea,
piperul,
usturoiul taiat marunt.