Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

- cornuletele crocante: curatam cartofii si fierbem in apa cu sare. Fierbinti ii pasam si facem un piure adaugand faina, ouale intregi si mirodeniile. Dupa racire modelam rulade pe un pat de faina, formam covrigei si asezam pe o tava unsa cu ulei. Lasam la rece aproximativ 30 de minute, ungem cu galbenusul batut spuma si coacem la foc puternic pana devin aurii-crocante. - garnitura: indepartam foile exterioare (amarui) ale verzei, eliminam cotorul si taiem mici cubulete. Le calim in unt, la foc moderat, adaugand din start mirodeniile. Dupa circa 5 minute turnam vinul dulce si acoperim cu un capac, lasand sa se intrepatrunda gusturile aproximativ 10 minute. Intre timp prajim scurt ciupercile in ulei, adaugand sarea doar la sfarsit. - rulada de pui: spalam si stergem pieptul de pui, crestam la jumatate formand un buzunar, ungem cu miere, condimentam cu sare, piper si chili si umplem cu 2-3 prune uscate. Putem inchide deschizatura cu scobitori sau legand rulada cu ata de bucatarie. Prajim in ulei la foc mediu, pe ambele parti, circa 5-8 minute, dupa care invelim in folie de aluminiu (fiecare bucata separat). - sosul picant: dizolvam vinul in uleiul folosit la prajirea ciupercilor si pieptului de pui, incorporam boabele de piper, smantana dulce si putina sare (daca este cazul). Dam un clocot la foc domol, amestecand continuu. La final adaugam untul si omogenizam pana se obtine un sos consistent. Sugestie de servire: indepartati scobitorile sau ata de bucatarie de pe rulade, injumatatiti pieptul taind pe diagonala si asezati median pe farfurie. Dealungul carnii puneti varza creata calita, ciupercile si cornuletele de cartofi, fara sa se atinga unele cu altele. Nu serviti sosul picant acoperind umplutura apetisant-cromatica a ruladelor sau garniturii, ci intr-un colt periferic al farfuriei.

Ingrediente Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

(pentru 4 persoane)

- pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat

1 lingura miere

10-12 prune uscate fara samburi

piper negru

chili (boia iute)

sare

ulei

- pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru)

100 ml smantana dulce

100 ml vin alb sec

50 g unt

- pentru garnitura: 1 varza creata mica

putin unt

jumatate lingurita curry

sare

piper negru proaspat macinat

putin vin alb dulce

1 conserva (200 g) champignoane

ulei

- pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi

100 g faina alba

2 oua

1 galbenu

sare

piper alb macinat

nucsoara

Categorii