Rulada de spanac cu branza

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul.La final punem albusurile batute spuma.Compozitia se coace intr-o tava dreptunghilara tapetata cu hartie de copt , 15 minute la 180 grade. Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma. Pentru umplutura blendam branza de vaci pana a devenit ca o crema apoi adaugam untul moale si smantana .Se mixeaza pana devine cremoasa.La final se adauga ardeii taiati cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp foaia rulata s-a racit , o umplem cu crema de branza si apoi o rulam in folie de aluminiu si o lasam apoi in frigider 2-3 ore. Se serveste ca aperitiv taiata in felii . Este un aperitiv deosebit si aspectuos, servit alaturi de chiftelute,branza telemea,carnat si niste inele de ceapa sau langa drob de miel facut de paste.

Ingrediente Rulada de spanac cu branza

Pentru aluat:

450 g spanac ( eu am folosit congelat

dar bine scurs de apă )

3 ouă

250 g făină cernută

4 linguri cu smântână

1 linguriță cu bicarbonat

1 lgta praf de copt

sare și piper după gust

Pentru umplutură:

100 g unt moale

300 g brânză de vaci

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben (portocaliu)

2 linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )

sare si piper după gust

Categorii