Instructiuni de preparare
Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure
Carnea, după ce a fost curățată de grăsimi și piele, se toacă în mașină, împreună cu ceapa. După ce o toci, amestecă-l cu usturoi zdrobit, ouă crude, 2 linguri de pesmet, suc de carne sau apă caldă, sare și piper, bineînțeles, după gust. Asa ca am pregatit carnea pentru rulada si acum pregatim celelalte ingrediente pentru rulada. Ardeiul gras roșu îl vom tăia fâșii pe lungimea lui, iar spanacul îl spălăm bine și îl uscam cu prosoape de hârtie.Rupem o bucata mai mare de folie, peste care vom presara pesmetul ramas, apoi asezam compozitia obtinuta. Dupa ce am intins uniform carnea intr-un strat nu prea gros, asezam felii de sunca pe toata suprafata una langa alta, pana acoperim toata carnea, apoi inca un strat de felii de branza, iar deasupra feliile de ardei rosu. , iar la final , intindem spanacul pe toata suprafata. Cu ajutorul foliei vom rula cu grija, pana obtinem un rulou uniform, dar sa avem grija ca marginile sa fie bine inchise si perfecte.Pe o alta bucata de folie care a fost unsa cu putin ulei asezam pudra care a fost spalata bine in prealabil (vizionati pozele postate, sper sa va fie de folos), si puneti deasupra un strat de felii de sunca. Desfasuram rulada si scoatem rulada, avand grija sa nu se desfaca si asezam-o pe folie si rulam din nou, avand grija sa inchidem capetele, astfel obtinem o rulada perfecta. Dam rulada in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 -180 grade C, timp de o ora.Intre timp pregatim dressingul pentru a unge rulada; Într-un castron, amestecați mierea, sosul de soia, câteva linguri de grăsime lăsată de rulada în timpul coacerii, 1/2 linguriță chili și 1/2 linguriță sare. Se omogenizeaza bine totul si se unge toata suprafata si laturile ruloului, apoi se da din nou la cuptor, pana se rumeneste si capata o culoare placuta. Scoatem si lasam putin la racit si il puteti servi, alaturi de o garnitura de cartofi copti sau un piure. Aceasta rulada este un aperitiv si aspect foarte gustos, care poate foarte bine sa inlocuiasca drobulul in Sarbatorile Pascale. L-am facut in perioada Sarbatorilor Pascale si a fost foarte apreciat si laudat de toti cei care au gustat-o. Vă doresc succes la muncă și poftă bună! Specific: Iordania