Rulada festiva
Instructiuni de preparare Rulada festiva
Carnea se pune intr-un vas,se acopera cu vin,se pun condimente (cimbru,ienupar,foi de dafin,piper,coriandru,sare,etc),se acopera ermetic si se lasa in frigider doua ore(sau mai mult!).
Carnea se taie (ca o carte ) si se bate bine cu ciocanul de snitele.Intr-un castron se amesteca carnea tocata ,parmezanul si pesmetul.Se adauga oul , patrunjelul tocat si sare,se amesteca.
Carnea se taie (ca o carte ) si se bate bine cu ciocanul de snitele.Intr-un castron se amesteca carnea tocata ,parmezanul si pesmetul.Se adauga oul , patrunjelul tocat si sare,se amesteca.
Aceasta compozitie se intinde peste bucata de carne: Se adauga cascavalul feliat,sunca de praga si ouale: Se ruleaza si se leaga bine cu ata de bucatarie.
Se pune in tava (se poate adauga si putin ulei),se adauga marinata strecurata si se da la cuptor pentru o ora .
Ingrediente Rulada festiva
400 g pulpa de ied(miel)
-300 g carne tocata
80 g parmezan
80 g pesmet
condimente pentru carne de miel
100 g sunca de praga
100 g cascaval
2 buc oua fierte tari
1 buc ou
patrunjel
vin
sare
ulei