Rulada Pavlova

Reteta culinara Rulada Pavlova din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Rulada Pavlova

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada Pavlova

 

Am avut niste albusuri, cam jumatate de kilogram, care trebuiau facute, ca nu mai aveam loc in ele. Și ce să faci cu atâta, întrebare...? Studiind pe ici pe colo, am făcut un rulou Pavlova, că nu făcusem niciodată așa ceva și din restul albușurilor am făcut o prăjitură. Acum trebuie să am grijă să nu rămân fără, am cam niște mâncători de bomboane în casă că nu e adevărat! :))))

5 albusuri un vârf de cuțit de sare 250 g zahăr pudră 350 g crema de branza sau mascarpone 175 ml smântână lichidă îndulcită 1 lgt esență de vanilie zmeura, afine congelate sau proaspete

Albusurile la temperatura camerei se amesteca cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Amestecați bine până obțineți o bezea tare și lucioasă.

Tapetați tava de cuptor cu hârtie de copt. Se toarnă bezeaua și se nivelează pe toată suprafața, într-un strat uniform. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute apoi se reduce la 140 de grade si se mai lasa 20 de minute.

Scoateți tava din cuptor. Luați bezeaua și puneți-o cu fața în jos pe o altă foaie de copt. Scoateți cu grijă foaia de copt și lăsați bezeaua să se răcească.

Intre timp pregatim crema. Amesteca branza cu smantana lichida pana incepe sa devina usor consistenta. Se adauga esenta de vanilie si se mai amesteca putin. Dacă preferați, puteți adăuga 1 lg de zahăr pudră.

Se unge foaia de bezea cu smantana, lasand o portiune neunsa spre marginea exterioara. Asezati zmeura proaspata sau congelata intr-o linie (pe care o aveti la indemana), pe marginea interioara, si puneti afinele pe restul suprafetei, din loc in loc. Rulați foaia cât mai strâns posibil, folosind foaia de copt. 

Lasă rulada să se răcească cel puțin 2 ore sau peste noapte (cazul meu).

Puteți întinde crema deasupra sau lăsați-o așa. 

La mine cand s-a copt bezea a iesit cu blistere deasupra si am lasat-o asa, cu formele respective. ;)

Se orneaza cu fructe de sezon apoi se portioneaza si se serveste,

Poftă bună!

Ingrediente Rulada Pavlova

5 albusuri

un praf de sare

250 g zahar pudra

350 g crema de branza sau mascarpone

175 ml frisca lichida indulcita

1 lgt esenta vanilie

zmeura, afine congelate sau proaspete

Categorii