Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu crevetii tocati cu cutitul, ierburile tocate. Se framanta bine si se fac suluri de grosimea unui salam obisnuit si in mijloc, bucati din surimi. Se ruleaza in bacon si se asaza intr o tigaie fierbinte, unsa cu ulei. Se prajesc rulourile pe toate partile si se transfera in tava si se dau la cuptorul infierbantat la 190 grade C, 20 de minute. Sosul: Intr-o cratita, se topeste untul, se prajesc racii si crevetii, se adauga zaharul brun. Tigaia in care s-a prajit carnea, se infierbanta cu grasimea ramasa in ea si se deglaseaza cu vinul rosu si se toarna jiul peste sosul de creveti. Se adauga sosul de rosii si supa si se lasa la foc mare sa se reduca sosul. Se condimenteaza si se paseaza sosul in blender, apoi se trece prin sita. Cartofii noi se spala bine si se fierb in coaja, apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie, se trag ardeii si crevetii si surimi tocati, si se adauga verdeata. Amestecul se adauga peste cartofi si se da putin la cuptor sa fie tot preparatul cald. Servire: Intr-o farfurie adanca, se asaza garnitura, peste care se pune rulou taiat felii si se adauga sos.

Ingrediente Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Ingrediente pentru 10 portii

1,3 kg carne de vaca tocata

200 gr creveti decorticati mici

10 bucati surimi

rozmarin verde

cimbru verde

sare de mare

piper macinat grunjo

20 de felii de bacon fresh

taiat pe lung

Pentru sos:

300 gr suc de rosii

1 lingura otet balsamic

1 lingurita usturoi tocat

50 ml vin rosu dulce

zahar brun 1 lingura

200 ml supa de peste

50 gr unt

50 ml supa de oase sau vita

100 gr creveti si raci la conserva

Garnitura :

40 - 50 cartofi noi mici

sa fie 4-5 la portie

3 batoane de surimi

2 linguri de creveti decorticati

2 linguri de bacon cubulete

2 linguri de ardei gras colorati

ulei de masline 50 ml

verdeata

sare

piper

Categorii