Rulou din piept de pui

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de pui și le batem subțire. Sărăm, piperăm după gust și adăugam 1/2 din cantitatea de cimbru. Jumătate din felie ungem cu maioneză cealaltă jumătate cu muștar. Așezăm în mijlocul feliei bucățica de telemea și o bucată de ceapa verde(ceapă roșie). Rulăm strâns fiecare felie și încercăm să introducem spre interior capetele(modelul sărmăluțelor). Stropim fiecare rulou cu ulei de măsline. Sărăm, piperăm fiecare rulou și le presărăm cu cimbrul rămas. Fiecare rulou îl dăm prin făină(bogat), scuturăm ruloul de făină, îl dăm prin oul bătut apoi prin pesmet(în strat gros). Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie pentru copt și stropim rulourile cu ulei de floarea soarelui. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 C. Timp de coacere: 15 minute pe o parte și înca 15-20 minute pe cealaltă parte. Se poate servi cu salată de ridichi și ceapă verde.

Ingrediente Rulou din piept de pui

1 piept de pui (4 rulouri)

4 bucațele telemea de vacă (capră) mai uscată

4 lingurițe foarte mici de muștar

4 lingurițe foarte mici de maioneză

1 fir de ceapă verde

sare

piper după gust

1 lingură cimbru

ulei de măsline

ulei de florea soarelui

Pentru paneu:

1 ou

câteva linguri de făină și pesmet

Categorii