Rulouri cu bezea si alune de padure
Reteta culinara Rulouri cu bezea si alune de padure din categoria Prajituri. Cum sa faci Rulouri cu bezea si alune de padure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulouri cu bezea si alune de padure
M-am inspirat de la Iuliana Florentin Avram- Retete fel de fel- am folosit tava de la cuptor si am incercat sa intind foaia la dimensiunea data in reteta 23/36 cm. Am gresit ceva si nu mi-au iesit chiar asta '' aratoase'', dau vina pe oboseala ca nu mi-a iesit glazura bine, trebuia sa o las sa fiarba mai mult , sa devina mai groasa,dar gustul este demential chiar daca nu-s asa aratoase......
Foi - 2 buc ( ingrediente pentru o foaie ) x 2 3 albusuri 100 g zahar 75 g alune de padure prajite si macinate 25 g faina un praf de sare Crema 6 galbenusuri 500 ml lapte cu 3,5% grasime 50 g amidon coaja si zeama de la o lamaie 200 g zahar 150 g unt cu 82% grasime Glazura 100 g zahar 25 g cacao 200 ml apa 50 g unt cu 82% grasime 50 g ciocolata neagra CallebautFoi : Intr-un castron de inox am pus cele 3 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare in care am incorporat faina si alunele macinate cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la cuptir cu hartie de copt si am intins compozitia 23/36 cm cu aproximatie. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si am redus temperatura spre mediu, am copt foaia cca 15 min...ma rog am uitat-o un pic mai mult si mi-a dat batai de cap cand am rulat-o, dar am deres-o.....daca aveti cuptor electric 170 grade cu ventiltie cca 15 min, pe gaze e mai greut un pic, trebuie atentie sa nu ardem foaia pentru ca este subtire. Am procedat la fel si cu a doua foaie, care mi-a iesit mai bine. Am lasat foile sa se raceasca direct pe foaia de copt.
Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 6 galbenusuri, am adaugat zaharul si amidonul, am mixat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur , am adaugat coaja de lamaie si am amestecat continuu pana am obtinut o budinca. Am tras castronul de pe baia de abur, am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am incorporat budinca racita, putin cate putin, la final am adaugat zeama de lamaie.
Asamblare : Ca sa pot sa rulez mai bine foaia de bezea, am udat blatul de lucru, am asezat foaia de copt cu bezeaua peste apa, am intins jumatate din crema, am taiat pe din doua foaia si apoi am rulat usor cele doua jumatati obtinute. La fel am procedat si cu a doua foaie. Am obtinut 4 rulouri pe care le-am bagat la congelator 30 min, ca sa pot sa le portionez mai bine. Cat a stat prajitura la congelator am facut glazura, am pus toate ingredientele intr-o craticioara si am pus sa fiarba pe foc, aici am gresit eu ca n-ama vut rabdare sa lasa sa fiarba mai mult sa se ingroase glazura. Am lasat-o sa se raceasca. Am scos rulourile de la congelator si le-am portionat, am obtinut 20 de rulouri aproximativ egale, fiecare capat de rulou l-am scufundat in glazura si apoi le-am asezat in tava pe hartie de copt. Nu-s cele mai aratoase dar sunt foarte gustoase.
Ingrediente Rulouri cu bezea si alune de padure
Foi - 2 buc ( ingrediente pentru o foaie ) x 2
3 albusuri
100 g zahar
75 g alune de padure prajite si macinate
25 g faina
un praf de sare
Crema
6 galbenusuri
500 ml lapte cu 3,5% grasime
50 g amidon
coaja si zeama de la o lamaie
200 g zahar
150 g unt cu 82% grasime
Glazura
100 g zahar
25 g cacao
200 ml apa
50 g unt cu 82% grasime
50 g ciocolata neagra Callebaut