Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Reteta culinara Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

 

Aceste rulouri sunt atat de grozave, ca trebuia sa le fac in cantitate mai mare. De fapt, cred ca sosul, cu smantana si crema de branza, au dat un gust aparte rulourilor si cremozitate. Sunt atat de consitente, iar daca alaturi mai puneti si un piure, salata sau niste cartofi nature, o sa va saturati cu doua bucati (pentru mine a fost suficient un rulou la o masa). Puteti sa le pregatiti si cu piept de pui, ca sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE
Pentru 8 rulouri: 8 felii piept de curcan 8 felii prosciutto 1 cutie ciuperci taiate 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita condimente pentru pui oregano uscat 2 linguri ulei Pentru sos: 250 ml smantana de gatit 4 linguri crema de branza 1 lingurita amidon sare piper 2-3 linguri parmezan ras Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul. Le innabusiti 1-2 minute la foc mic, apoi scoateti usturoiul. Adaugati ciupercile, presarati sare, piper si le innabusiti 5-6 minute. Daca este nevoie, picurati putina apa. Cand sunt gata, dati tigaia deoparte. Bucatile de curcan, le spalati, le stergeti cu niste srvetele. Le bateti usor cu ciocanul de snitele, le condimentati cu sare, piper, condimentul de pui, boia dulce si oregano. Pe fiecare felie de curcan asezati cate o felie de prosciutto, puneti cate o lingura de ciuperci si le rulati cat mai stras. Daca este nevoie, prindeti cu o scobitoare rulourile. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, o incingeti, apoi rumeniti rulourile pe toate partile, la foc potrivit. Le scoateti pe un platou. Intr-o cratita amestecati smantana cu amidonul, apoi adaugati crema de branza, presarati sare si piper. Asezati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati cu un tel continuu pana sosul da in clocot. Dati cratita deoparte. Asezati rulourile intr-un vas ceramic (eu am folosit doua vase micute), turnati sosul peste. Deasupra presarati parmezanul ras. Dati vasul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, pana rulourile prin putina cursta deasupra. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racorit si se servesc. Presarati putin patrunjel verde tocat! Pofta buna!

Ingrediente Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Pentru 8 rulouri: 8 felii piept de curcan 8 felii prosciutto 1 cutie ciuperci taiate 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita condimente pentru pui oregano uscat 2 linguri ulei Pentru sos: 250 ml smantana de gatit 4 linguri crema de branza 1 lingurita amidon sare piper 2-3 linguri parmezan ras

8 felii piept de curcan

8 felii prosciutto

1 cutie ciuperci taiate

1 ceapa

1 catel de usturoi

sare

piper

boia de ardei dulce

1 lingurita condimente pentru pui

oregano uscat

2 linguri ulei

250 ml smantana de gatit

4 linguri crema de branza

1 lingurita amidon

sare

piper

2-3 linguri parmezan ras

Categorii