Tort „Păcatul dulce”
Reteta culinara Tort „Păcatul dulce” din categoria Torturi. Cum sa faci Tort „Păcatul dulce”
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort „Păcatul dulce”
Cred că de la prima întâlnire cu prăjitura Păcatul dulce pe blogul Laurei Laurenţiu,m-a obsedat încontinuu.E un dulce păcătos,pe care nu poţi să nu-l savurezi până la ultima îmbucătură.Aşa că după ce am făcut prăjitura,m-am gândit că ar fi bun un tort la fel ,dacă nu chiar mai păcătos decât prăjitura. Si cum o bună prietena şi-a sărbătorit ziua de naştere,ocazia a fost tocmai bună să-mi pun în aplicare ideea.O combinaţie de arome,gusturi şi texturi irezistibile.Adică blat de bezea cu nucă,ciocolata albă şi cu cacao,cremă delicioasă de vanilie combinată cu jeleu de vişine, câteva caise şi căpşuni. Ce ziceţi ? V-ar tenta? Nu mi-a ieşit cine ştie ce decor,dar cu siguranţă e cel mai bun desert pe care l-am făcut până acum.Poza secţiunii este facută acasă la sărbătorită,nu e foarte reuşită,dar am vrut neaparat să vă arat ce minunăţie e în interior. M-aş bucura sa încercati şi voi nebunia asta de desert.
Ingrediente Tort „Păcatul dulce”
9 albusuri
12 linguri zahar
2 linguri rom
10 linguri nuca prajita si macinata
4 linguri amidon alimentar
Sare
100 gr ciocolata 52% cacao
3 linguri frisca
1 lingura miere de albine
4 galbenusuri
6 linguri zahar
700 ml lapte
6 linguri amidon alimentar
Esenta de vanilie
Coaja si zeama de lamaie
Un compot de visine pentru prajituri(fara samburi)
Siropul de la compot + sirop de zmeura in completare pana la 400 ml
10 gr gelatina
2 linguri amidon alimentar
200 gr ciocolata alba
5 linguri frisca
2 linguri miere de albine