Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.
Reteta culinara Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata. din categoria Mancaruri de post. Specific Georgia. Cum sa faci Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.
"Culori de toamna in bucate" O reteta de aperitiv cu mare efect , perfecta pentru vegetarieni sau de post ,iar cand nu este post se poate inlocui cateva produse.Le gasiti la sectiunea tips . Reteta este foarte apreciata in fostele tari CSI si vine din Georgia.
2 vinete potrivite 1 lingura maioneza de post o lingurita otet de mere sau de vin o legaura de patrunjel 180 miez de nuca macina 4 catei de usturoi cateva fire de ceapa sare dupa gust piper dupa gustUmplutura:
Am tras miezul de nuca la tigaie pana 2-3 minute dupa care le lasam la racit.
Am pus miezul intr-o punga si am trecut cu sucitorul,l-am manuntit putin.
Punem miezul macinat intr-un bol si adaugam verdeata tocata si ceapa taiata fin, usturoi tocat marunt si lingura de maioneaza.
Amestecam totul ,v-om obtine o pasta .Daca aveti blender puteti sa le puneti pe toate ingredientele si sa obtineti pasta direct. Saram si piperam dupa gust.
Vinetele le spalam si le taiem pe lung la grosimea 6-7 mm presaram cu sare si lasam pentru 30 minute. Le clatim si le asezam pe un prosop de hartie.
Pornim cuptorul,asezam feliile de vinete ,ungem cu ajutorul unei pensule suprafata cu ulei.
Dam pentru 10 minute la 180 grade sau pana se rumenesc la suprafata.
Scoatem vinetele pe un platou si lasam la racit un pic.
Intindem umplutura pe felia de vinete,rulam de la capatul mai ingust a feliei pana obtinem un rulou.
Repetam procedura pana terminam toate feliile.
Rulourile obtinute le asezam pe un platou si ornam dupa placul nostru.
Pofta buna!
Ingrediente Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.
2 vinete potrivite
1 lingura maioneza de post
o lingurita otet de mere sau de vin
o legaura de patrunjel
180 miez de nuca macina
4 catei de usturoi
cateva fire de ceapa
sare dupa gust
piper dupa gust