Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.

Reteta culinara Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata. din categoria Mancaruri de post. Specific Georgia. Cum sa faci Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.

 

"Culori de toamna in bucate" O reteta de  aperitiv cu mare efect , perfecta pentru vegetarieni sau de post ,iar  cand nu este post se poate inlocui cateva produse.Le gasiti la sectiunea tips . Reteta este foarte apreciata in fostele tari CSI si vine din Georgia.     

2 vinete potrivite 1 lingura maioneza de post o lingurita otet de mere sau de vin o legaura de patrunjel 180 miez de nuca macina 4 catei de usturoi cateva fire de ceapa sare dupa gust piper dupa gust

Umplutura:

Am tras miezul de nuca la tigaie pana 2-3 minute dupa care le lasam la racit.

Am pus miezul intr-o punga si am trecut cu sucitorul,l-am manuntit putin.

Punem miezul macinat intr-un bol si adaugam verdeata tocata  si ceapa taiata fin, usturoi tocat marunt si lingura de maioneaza.

Amestecam totul ,v-om obtine o pasta .Daca aveti blender puteti sa le puneti pe toate ingredientele si sa obtineti pasta direct. Saram si piperam dupa gust.

Vinetele le spalam si le taiem pe lung  la grosimea 6-7 mm presaram cu sare si lasam pentru 30 minute. Le clatim si le asezam pe un prosop de hartie.

Pornim cuptorul,asezam feliile de vinete ,ungem cu ajutorul unei pensule suprafata cu ulei.

Dam pentru 10 minute la 180 grade sau pana se rumenesc la suprafata.

 

Scoatem  vinetele pe un platou si lasam la racit un pic.

Intindem umplutura pe felia de vinete,rulam de la capatul mai ingust a feliei pana obtinem un rulou.

Repetam procedura pana terminam toate feliile.

Rulourile obtinute le asezam pe un platou si ornam dupa placul nostru.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente Rulouri de vinete vegetariene ,umplute cu nuca si verdeata.

2 vinete potrivite

1 lingura maioneza de post

o lingurita otet de mere sau de vin

o legaura de patrunjel

180 miez de nuca macina

4 catei de usturoi

cateva fire de ceapa

sare dupa gust

piper dupa gust

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl