Rulouri de vitel cu sos cremos de nuci

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulouri de vitel cu sos cremos de nuci

1.Se amesteca carnea tocata cu emmentalul ras, se adauga galbenusul de ou, patrunjelul tocat,sare, piper si nucsoara.Se imparte compozitia in 4 gramajoare. 2.Se bat cotletele de vitel si pe fiecare se pune cate o felie de sunca fiarta si o gramajoara de carne tocata.Se ruleaza cotletele si se prind cu sfoara subtire de bucatarie.Se sareaza si se pipereaza in exterior. 3.Intr-o tigaie, se incinge untul si se frig rulourile timp de 5 minute.Se adauga vinul si 2 pahare de apa.Se acopera tigaia si se lasa 30 de minute, la foc mic. 4.Se prepara sosul:se pun galbenusurile intr-o craticioara , in bain-marie , amestecand mereu.Se ia de pe aburi, se adauga smantana si faina de malai, se repune craticioara, de data aceasta , pe foc mic ,si se adauga, putin cate putin,din jiul din tigaie ,in care au fiert rulourile si apoi nuca macinata. 5.Se scoate sfoara si se taie fiecare rulou in doua, oblic.Se pune pe farfurie cate un rulou taiat in doua, de jur -imprejur sos si se decoreaza cu samburi de nuca.Preparatul se serveste cu cupole mici de orez alb, salata verde si un vin alb sec.

Ingrediente Rulouri de vitel cu sos cremos de nuci

(pentru 4 portii):

Pentru rulouri:

4 cotlete de vitel

200g.carne tocata

4 felii de sunca fiarta

1 galbenus de ou

1 pahar de vin alb

100g.emmental ra

4-5 fire de patrunjel verde

1 lingurita de nucsoara

sare

piper

sfoara subtire de bucatarie

pentru sos:

80g.nuca macinata

4 galbenusuri de ou

250ml. smantana proaspata

10g. faina de malai

In plus:

50g.unt pentru gatit

cativa samburi de nuca

Categorii