Instructiuni de preparare
Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se iau de pe foc si se scurg de apa. Tăiați kaizerul în fâșii subțiri, precum și ardeiul gras. Punem kaizer-ul intr-o tigaie cu uleiul de 3 lg, lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ardeiul gras. Scoateți din tigaie pe o farfurie, scurgând bine de ulei. Se spala bine dovleceii si vinetele, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se taie pe lungime felii subtiri de aproximativ 3 mm. Se prăjește pe ambele părți în uleiul în care a fost întărit anterior kaizerul, se lasă cam 2-3 minute pe fiecare parte, până se înmoaie puțin. Dacă este necesar, mai adăugați puțin ulei pe parcurs. Carcasa este tăiată în bucăți egale sub formă de bețișoare mai groase. Se ia o felie de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper, se ia o felie de vinete, se asezoneaza la fel si se aseaza una peste alta. Asezati casa si rulati dovleacul cu vinete. Împingeți cu o scobitoare ca să nu se destrame și procedați la fel cu celelalte bucăți. Am avut 6 bucăți de rulouri. Amestecați cartofii împreună cu kaizer-ul și piperul, turnați într-un vas de yena uns cu ulei, condimentați cu sare, piper și verdeață italiană, puneți rulourile deasupra și coaceți aproximativ 15-20 de minute. Se scot pe o farfurie, se rade deasupra putina branza de capra sau branza si se serveste ca atare, sau ca garnitura cu o friptura, ce vrei tu. Poftă bună!