Salam de biscuiti betivan

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Salam de biscuiti betivan
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salam de biscuiti betivan
Retete de vara
INGREDIENTE
Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.
Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.
Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.
Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.
Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.
Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.
Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.
Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.
Se tin la frigider 3-4 ore.
Dupa racire se taie felii si se mananca.
Pofta Buna!
Ingrediente Salam de biscuiti betivan
500 g biscuiti
450 ml apa
200 g zahar
60 g cacao
100 g ciocolata
200 g unt
100 g stafide
200 g nuca
300 g rahat
200 g coacaze din alcool
3 plicuri zahar vanilat
1 esenta de rom
fulgi de cocos pentru rulat