Salam de biscuiti betivan

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Salam de biscuiti betivan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salam de biscuiti betivan

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE
500 g biscuiti 450 ml apa 200 g zahar 60 g cacao 100 g ciocolata 200 g unt 100 g stafide 200 g nuca 300 g rahat 200 g coacaze din alcool 3 plicuri zahar vanilat 1 esenta de rom fulgi de cocos pentru rulat

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.

Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.

Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.

Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.

Se tin la frigider 3-4 ore.

Dupa racire se taie felii si se mananca.

Pofta Buna!

Ingrediente Salam de biscuiti betivan

500 g biscuiti

450 ml apa

200 g zahar

60 g cacao

100 g ciocolata

200 g unt

100 g stafide

200 g nuca

300 g rahat

200 g coacaze din alcool

3 plicuri zahar vanilat

1 esenta de rom

fulgi de cocos pentru rulat

Categorii