Salam se biscuiti betivan

Reteta culinara Salam se biscuiti betivan din categoria Prajituri. Cum sa faci Salam se biscuiti betivan
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salam se biscuiti betivan
Retete de vara
INGREDIENTE
Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.
Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.
Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.
Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.
Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.
Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.
Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.
Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.
Se tin la frigider 3-4 ore.
Dupa racire se taie felii si se mananca.
Pofta Buna!
Ingrediente Salam se biscuiti betivan
500g biscuiti
450ml apa
200g zahar
60g cacao
100g ciocolata
200g unt
100g stafide
200g nuca
300g rahat
200g coacaze din alcool
3 plicuri zahar vanilat
1 esenta de rom
fulgi de cocos pentru rulat