Salam se biscuiti betivan

Reteta culinara Salam se biscuiti betivan din categoria Prajituri. Cum sa faci Salam se biscuiti betivan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salam se biscuiti betivan

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE
500g biscuiti 450ml apa 200g zahar 60g cacao 100g ciocolata 200g unt 100g stafide 200g nuca 300g rahat 200g coacaze din alcool 3 plicuri zahar vanilat 1 esenta de rom fulgi de cocos pentru rulat

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.

Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.

Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.

Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.

Se tin la frigider 3-4 ore.

Dupa racire se taie felii si se mananca.

Pofta Buna!

Ingrediente Salam se biscuiti betivan

500g biscuiti

450ml apa

200g zahar

60g cacao

100g ciocolata

200g unt

100g stafide

200g nuca

300g rahat

200g coacaze din alcool

3 plicuri zahar vanilat

1 esenta de rom

fulgi de cocos pentru rulat

Categorii