Salata Caesar - irezistibila

Probabil ati comandat de multe ori la restaurant salata "Caesar", insa noi va invitam sa o faceti acasa de data asta ;-) Foarte usor de facut, secretul acestei salate garnisite cu fasii de pui, sta in sosul ei.Reteta mai jos.

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salata Caesar - irezistibila

Gatiti fasiile de pui pana devin aurii.

Pregatiti ouale fierte: fierbeti-le timp de 10 minute în apa.

Pregatiti crutoanele:puneti pe foc o tigaie si turnati ulei de masline. Apoi adăugati catelul de usturoi taiat. Caliti.

Taiati feliile de paine sub forma de cuburi si prajiti-o in tigaie.

Pregatiti sosul :Folosind vasul de la mixerul vertical, amestecati mustarul, sarea, sosul Worcesterschire, sucul de lamaie si piperul.

Adaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce continuati sa amestecati.

Cand obtineți o textura groasa, adaugati parmezanul ras si oul intreg. Amestecati din nou.

Intr-un castron, puneti foile de salata romana, asezate una cate una.

Puneti fasiile de pui peste salata.

Adaugati ouale fierte, taiate in patru, apoi turnati sosul. Adaugati fasiile de parmezan peste salata. La final, puneti crutoanele deasupra.

Gata! Pofta buna!

Ingrediente Salata Caesar - irezistibila

Pentru salata :

1 salata romana

8 fasii piept de pui

2 oua

20 gr parmezan (fasii)

Pentru sos :

1 lingurita mustar

sare

1 lingurita sos Worcesterschire

suc de la 1 lamaie

piper

100 ml ulei de masline

15 gr parmezan (ras)

1 ou

Crutoanele:

ulei de masline

2 felii de paine

1 catel de usturoi

Categorii