Salata Caesar - irezistibila
Probabil ati comandat de multe ori la restaurant salata "Caesar", insa noi va invitam sa o faceti acasa de data asta ;-) Foarte usor de facut, secretul acestei salate garnisite cu fasii de pui, sta in sosul ei.Reteta mai jos.
Instructiuni de preparare Salata Caesar - irezistibila
Gatiti fasiile de pui pana devin aurii.
Pregatiti ouale fierte: fierbeti-le timp de 10 minute în apa.
Pregatiti crutoanele:puneti pe foc o tigaie si turnati ulei de masline. Apoi adăugati catelul de usturoi taiat. Caliti.
Taiati feliile de paine sub forma de cuburi si prajiti-o in tigaie.
Pregatiti sosul :Folosind vasul de la mixerul vertical, amestecati mustarul, sarea, sosul Worcesterschire, sucul de lamaie si piperul.
Adaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce continuati sa amestecati.
Cand obtineți o textura groasa, adaugati parmezanul ras si oul intreg. Amestecati din nou.
Intr-un castron, puneti foile de salata romana, asezate una cate una.
Puneti fasiile de pui peste salata.
Adaugati ouale fierte, taiate in patru, apoi turnati sosul. Adaugati fasiile de parmezan peste salata. La final, puneti crutoanele deasupra.
Gata! Pofta buna!
Ingrediente Salata Caesar - irezistibila
Pentru salata :
1 salata romana
8 fasii piept de pui
2 oua
20 gr parmezan (fasii)
Pentru sos :
1 lingurita mustar
sare
1 lingurita sos Worcesterschire
suc de la 1 lamaie
piper
100 ml ulei de masline
15 gr parmezan (ras)
1 ou
Crutoanele:
ulei de masline
2 felii de paine
1 catel de usturoi