Salata cremoasa de varza si telina
Instructiuni de preparare Salata cremoasa de varza si telina
Varza se toaca foarte fin si se pune intr-un bol mare. Se pune sarea si se amesteca cu mainile, zdrobind varza usor.
Se pune apoi intr-o strecuratoare si se lasa o ora. Intr-un bol se amesteca maioneza, smantana, mustarul, otetul si zaharul.
Varza se clateste pentru a scapa de excesul de sare si apoi se usuca in servete de bucatarie.
Se amesteca cu dresingul apoi se adauga ceapa si telina tocate. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la frigider minim o ora inainte de consum.
Ingrediente Salata cremoasa de varza si telina
1 capatana varza (circa 1,5 kg),
1 lingurita sare,
2/3 cana maioneza,
1/3 cana smantana,
2 lingurite mustar Dijon,
1 lingura otet vin alb,
1 lingurita zahar,
2 tije telina,
1 ceapa mica.