Salata cu calamar

Instructiuni de preparare Salata cu calamar
Faina se amesteca cu sare, piper, amidon, drojdie si apa pana se formeaza un aluat. Fasiile de calamar se dau prin amestec de faina , se pun in uleiul incins. Calamarul se scoate din ulei cand are culoarea galben deschis, dureaza 7-8 min.
Salata verde se spala si se toaca mediu, se pune intr-o farfurie.Se adauga vinegreta peste salata iar deasupra se aseaza fasii de calamar fierbinti. Salata se serveste imediat, cu rondele de ceapa, felii de lamaie si sos de smantana.
Ingrediente Salata cu calamar
500 g file de calamar
salata verde
vinegreta (ulei de masline-otet-sare piper)
sos smantana cu usturoi (smantana, usturoi si zeama de lamaie)
aluat pentru fript:
125 g faina
sare piper
1 lingura amidon
1 lingura drojdie uscata
1 pahar apa calduta
1 ligura suc de lamaie