Salata cu calamar

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Salata cu calamar

Faina se amesteca cu sare, piper, amidon, drojdie si apa pana se formeaza un aluat. Fasiile de calamar se dau prin amestec de faina , se pun in uleiul incins. Calamarul se scoate din ulei cand are culoarea galben deschis, dureaza 7-8 min.

Salata verde se spala si se toaca mediu, se pune intr-o farfurie.Se adauga vinegreta peste salata iar deasupra se aseaza fasii de calamar fierbinti. Salata se serveste imediat, cu rondele de ceapa, felii de lamaie si sos de smantana.

Ingrediente Salata cu calamar

500 g file de calamar

salata verde

vinegreta (ulei de masline-otet-sare piper)

sos smantana cu usturoi (smantana, usturoi si zeama de lamaie)

aluat pentru fript:

125 g faina

sare piper

1 lingura amidon

1 lingura drojdie uscata

1 pahar apa calduta

1 ligura suc de lamaie

Categorii