Salata cu dovleac si arpacas cu vinegreta balsamica

Instructiuni de preparare Salata cu dovleac si arpacas cu vinegreta balsamica
Puneti la inmuiat graul/arpacasul pentru 2-3 ore.Dupa inmuiere, fierbeti in apa sarata timp de ~1h pana cand este facut, dar totusi al dente. Incalziti cuptorul la 200° C.Puneti bucatile de dovleac itnr-o tava unsa cu ulei de masline.Coaceti 20 min (sau pana cand e gata).
Intre timp, amestecati ingredientele dressingului intr-un bol, asezonati cu sare si piper (iese un sos maroniu, din cauza otetului balsamic).Scurgeti graul/arpacasul , puneti-l intr-un castron si turnati peste dressingul.Amestecati bine si lasati sa se raceasca.
Fierbeti broccoli in apa cu sare, apoi scurgeti si racoriti in apa rece (il ajuta sa-si pastreze culoarea).Scurgeti bine.Adaugati broccoli si restul ingredientelor in castronul cu grau/arpacas si amestecati bine.Se poate pastra timp de 3 zile in frigider.
Ingrediente Salata cu dovleac si arpacas cu vinegreta balsamica
un dovleac in forma de para
1 lingura ulei de masline
250 g arpacas
300 g broccoli, taiat in bucati medii
100 g rosii uscate la soare, taiate
1 ceapa rosie mica, taiata
2 linguri de seminte de dovleac
1 lingura capere, scurse
15 masline negre, fara samburi
o mana de frunze de busuioc, taiate
5 linguri otet balsamic
6 linguri ulei de masline extra-virgin
1 lingura mustar Dijon
1 catel de usturoi, taiat fin